Donatie:

Wij zijn het bestuur van het Dr. C.J. Vaillant Fonds zeer erkentelijk voor het besluit Stichting Day of Caring te ondersteunen met een buitengewone prachtige gift van € 15.000,00, dit voor onze projectaanvraag: “Wie de jeugd, heeft de toekomst”. Geweldig! Deze enorme steun geeft uitdaging en kracht om de projecten tot een succes te maken. Wij zijn het bestuur dan ook zeer erkentelijk voor deze mooie steun, welke geheel ten goede zal komen aan:

  • Schoolontbijt kwetsbare kinderen. In dit project zorgen wij dat schoolkinderen uit achterstandswijken 5 dagen per week een ontbijt krijgen en 1x per week een warme en gezonde lunch.
  • Geld komt uit de muur: In dit project maken schoolkinderen op een manier die hen aanspreekt kennis met geldzaken.
Referentie:

Een heel erg leuk, leerzaam en lekker project! Open en positief en het stond ook open voor kinderen met ontwikkelingskansen.
Bij deze nogmaals bedankt!

Amber van der Meulen van het Jeugdteam, Zaandam
a.meulen@jeugdteamzaanstad.nl

Referentie: George Kanis

George Kanis heeft op onze school een ouderpresentatie verzorgd voor ons project Gezonde School. George heeft een dynamische uitstraling, is goed voorbereid en geeft de presentatie op een vlotte, originele wijze. George is gedreven en doet er alles aan om een presentatie en de avond tot een succes te maken.

E. M. Tieman -Klarenbeek, Adjunct – directeur Dynamica XL, Zaandam

Referentie: voor wie het van toepassing is

Wij werken samen met Stichting Day of Caring en willen via dit schrijven een indruk geven van de samenwerking.

We hebben George, als projektleider van Day of Caring, leren kennen als een enthousiaste en betrokken ‘kookprofessional’ die in staat is om mensen en kinderen te overtuigen van het belang van een gezonde levensstijl.

Inmiddels is Day of Caring, via George, alweer ruim een jaar aan onze school verbonden. Hij coördineert het dagelijkse schoolontbijt en de wekelijkse schoollunches. Daarnaast denkt hij actief mee over verdere ontwikkelingen die bijdragen aan een bewuste levensstijl van onze leerlingen. Hij is erg gemotiveerd, zet graag een stapje extra, komt afspraken na, is pro-actief, creatief en heeft lef. Lef om het anders te doen.

Wij zijn ervan overtuigd dat Day of Caring ook in andere organisaties een waardevolle bijdrage kan leveren als het gaat om verbinden, gezondheid en ‘het eens anders doen’.

Klaas de Roij, Registerdirecteur de Holendrechtschool van Sirius

Holendrechtplein 39-40
1106 LP Amsterdam ZO
Tel. 020 453 1549

www.holendrechtschool.nl

Referentie: voor wie het van toepassing is

Bij deze geven wij graag een referentie over de samenwerking en uitvoering van een schoolproject.

Op dinsdag 28 februari hebben de studenten van het ROC van Flevoland in samenwerking met de vrijwilligers en personeel onder leiding van George, een dag, middag en avond georganiseerd voor stagebedrijven.

Het concept van deze dag was door George bedacht. Het hoofddoel van deze dag was om de studenten en stagebedrijven op een andere manier dan het standaard sollicitatiegesprek met elkaar in contact te brengen. En dat is bijzonder goed gelukt!

De feedback van de mensen uit het bedrijfsleven was zeer positief, leuke gesprekken met de studenten, goed eten en rekening gehouden met de opgegeven allergieën, Top! En zeker voor herhaling vatbaar. Ook collega’s team ICT waren bijzonder enthousiast om een collega te citeren: “lk heb de studenten nog nooit zo harmonieus zien samenwerken” George, bedankt!

Michèle Stekelenburg
m.stekelenburgbeekhuizen@rocvf.nl
Docent ICT Opleidingen Almere

ROC van Flevoland
Straat van Florida 1
1334 PA Almere
T: 036 – 54 77 349

Referentie: samenwerking met George Kanis als projectleider van Day of Caring

Geachte heer / mevrouw,

George is een goede partner om mee te brainstormen en ideeën uit te werken. Hij is analytisch, no no-nonsens en helder van geest en dat levert goede input op en een duidelijk concept. Hij neemt initiatief en actie waar nodig.

Tijdens de training:
George kan de deelnemers van de training op zo’n manier boeien dat ze bij de les blijven en actief luisteren en deelnemen. Hij zorgt voor veel interactie zodat er een goede sfeer ontstaat en er tegelijkertijd geleerd wordt. Praktische voorbeelden en kleine oefeningen maken dat de deelnemers meteen in praktijk brengen wat ze leren. Hierdoor is de training effectief.

Het niveau van de training en het materiaal dat behandeld wordt, is goed afgestemd op de behoeften en capaciteiten van de deelnemers. De feedback na afloop van de cursisten was positief; ze hebben essentiële dingen geleerd op een actieve en prettige manier!

Samenwerken met George is inspirerend door zijn enthousiasme en warme persoonlijkheid. Hij heeft een goede energie. Door zijn nieuwsgierigheid en open houding is er ruimte voor experiment en groei.

Hester Kranendonk
h.kranendonk@civicamsterdam.nl

Wijkservicepunt Flevopoort
Kramatplantsoen 101-h
1095 LB Amsterdam
T: 020 – 665 8001

Amsterdam, september 2017

Referentie: project “Geld komt uit de muur”

Geachte heer / mevrouw,

Hierbij wil ik graag feedback geven over de prestatie en het enthousiasme waarmee het project is neerzet.

Het project “Geld komt uit de muur” is een hele mooie manier om kinderen op een originele en leerzame manier kennis te laten maken met de waarde van geld en producten. Door het gebruik van verschillende methoden in de overdracht van de in het boek beschreven informatie geeft de kinderen de motivatie om mee te doen.

De combinatie van het door Stichting Day of Caring ontwikkelde boek en spel, samen met de inzet van vrijwilligers of stagiaires, die de begeleiding doen. Maakt dat het geheel een zeer goed middel is om met deze kinderen, die vaak uit een moeilijke thuissituatie en buurt komen, een stap verder te maken.

In mijn optiek is het vernieuwend, informatief en fun om op deze manier met kinderen aan de slag te gaan. Daarom hoop ik dat er in de komende periode meer Resto’s en andere partijen aan de slag gaan met het project.

Lucas Geluk, (voormalig) Restomanger bij Resto van Harte

Op 3 november 2017 bestond Ronald McDonald Huis VUmc 20 jaar. George was één van de organisatoren van de Jubileum Feestweek. Ik heb George in deze periode leren kennen als een hartelijke en enthousiaste man die het regelen in z’n bloed heeft. Hij maakt zich niet druk en heeft altijd wel een oplossing.

Ook heeft George de presentatie van onze theateravond op zich genomen. Een complete verrassing! Hij praatte alle acts aan elkaar en deed dit op voortreffelijke wijze, alsof hij het dagelijks doet.

Marlies Postma – Sienot, Huismanagement

Voeg iets waardevols toe aan jouw evenement.

Stichting Day of Caring, via George, heeft op een prettige en constructieve manier meegedacht over hoe onze open dagen tot een nog groter succes te maken.

George heeft tijdens deze dagen de volledige catering verzorgd. George is een energieke en enthousiaste partner om mee samen te werken. George heeft op een prettige en constructieve manier meegedacht over hoe onze open dagen tot een nog groter succes te maken. Hij heeft tijdens deze dagen de catering verzorgd, voor zowel de leerlingen van onze school als de bezoekers van de open dagen. Hij heeft een gezonde lunchmaaltijd en hapjes gemaakt samen met onze leerlingen. En de leerlingen als catering ingezet.

Het waren zeer geslaagde dagen mede dankzij de inzet van George!

Romina Ferrari, directeur Obs de Ster Amsterdam Zuidoost
r.ferrari@obsdester.nl

obs De Ster
Woudrichemstraat 8
1107 NG Amsterdam

Amsterdam, maart 2018

Betreft: training voor nieuwkomers en statushouders bij BOOST

Geachte heer / mevrouw,

Wij hadden behoefte aan een uitgebreide en brede HACCP-training binnen de BOOST organisatie.

Day of Caring, via George, heeft een HACCP-training ontwikkeld en volledig verzorgd voor medewerkers in de keuken en bar van BOOST voor vluchtelingen. George is een deskundige en energieke trainer die moeiteloos een groep met zes verschillende nationaliteiten kan boeien. Zowel het theoretische als het praktische gedeelte was leerzaam.

Ook na afloop blijft George betrokken met allerlei ideeën en materialen, zodat we alles wat we geleerd hebben, blijven toepassen.

Julietta Tiemeijer, coördinator Boost naar Banen
julietta.tiemeijer@hotmail.com

BOOST Transvaal
Danie Theronstraat 2
1091 XX Amsterdam

Donderdag 15 november 2018

Betreft: Multi Culti Cooking in Wooncentrum De Drecht in Adam Zuidoost

De kinderen gaven aan dat zij het heel erg leuk vonden. Een aantal kinderen gaven aan een leuk gesprek te hebben gehad met aan aantal ouderen. Hier hebben zij best veel van geleerd. Hier hebben we gelijk een maatschappelijk gesprek over gehad in de klas.

Kortom, een geweldige middag en avond en ik vond het een succes!! Ik zeg: voor herhaling vatbaar.

Rubyna van der Meulen
Leerkracht groep 8 Holendrecht Communityschool

De bewoners van Vreugdehof hebben erg genoten van het contact met de kinderen. Voor de bewoners was het fijn om samen, vers en lekker, te kunnen eten. Het was een gezellige en zeer geslaagde middag. Wij zijn erg blij met de fijne samenwerking met Day of Caring. Wat een goed initiatief!

Reacties van bewoners van Vreugdehof:

“Ik vond het zo gezellig om samen te eten en heb er een vriendinnetje bij! Zij is zelfs de volgende dag met haar moeder bij mij op bezoek geweest. Dat was geweldig!”

“Ik kijk uit naar de volgende keer! Ik ben benieuwd wat de kinderen zullen maken….”

Dankwoord / referentie

Wat een ontzettend mooi jong- en oud project hebben George Kanis en Charlotte Borggreve op gang gebracht in samenwerking met de kinderen, hulpouders en leerkrachten van basisschool de Waterkant.

De hele activiteit liep als geoliede machine. De kinderen maakten ontzettend veel los bij de bewoners van de Werf. Met hun gedrevenheid en enthousiasme stimuleerden ze de bewoners tot deelname bij de ontwerpactiviteit, ook bewoners die normaal gesproken wat passiever zijn. Een bewoonster bedankte, terwijl ze tranen had van vreugde. George heeft een natuurlijk overwicht, is dynamisch en werkt heel goed samen. Het gezamenlijk eten was een kers op de taart.

Met vriendelijke groet,

Lilian Landaal
Activiteitenbegeleiding Amsta pg-meerzorg/De Werf
Werving en administratie vrijwilligers

Reactie van leerlingen van OBS De Waterkant groep 6 uit Amsterdam op de “Day of Caring” Multi Culti Cooking met verzorgingshuis De Werf in Amsterdam.

De werf was een hele leuke ervaring. Wij zijn blij dat we dit mochten meemaken. Toen wij daar waren werden wij heel leuk opgevangen door jullie . Waardoor wij gelijk wisten dit wordt een leuke dag. Alle medewerkers die er waren deden heel erg hun best om er een leuke dag van te maken. Van deze dag hebben wij veel geleerd . Van koken tot kunst en opdienen. Het was heel leuk om met de ouderen samen te werken. En waarschijnlijk vonden ze het ook leuk. Samen eten met de oudere was leuk en anders dan met je familie eten. De oudere waren heel lief en daardoor voelde we ons heel fijn bij de oudere. De oudere vroegen ons heel vaak komen jullie de volgende keer terug. En dat willen wij zelf ook heel graag. Wij hadden dit niet verwacht van deze dag. Bedank voor deze dag namens heel groep 6.

Groetjes uit groep 6

Wat doet
Stichting Day of Caring?

Stichting Day of Caring wil de maatschappelijk kwetsbare jeugd motiveren, stimuleren en begeleiden om zo hun kansen te vergroten. Dit doen wij door een aanbod van specifieke trajecten op het gebied van voeding, onderwijs, en persoonlijke ontwikkeling. Het is onze wens dat Stichting Day of Caring de jongeren weet te inspireren en zo het beste van zijn of haar mogelijkheden, kwaliteiten en talenten naar boven te halen.

Bestuur
Het bestuur van de Stichting is onbezoldigd, er is verder geen betaald personeel werkzaam voor de Stichting. We werken voornamelijk met vrijwilligers en ZZP-ers voor de verschillende projecten.

Het bestuur bestaat uit:
De Voorzitter: Pieter J.R. Arets MSc BEng
De Penningmeester: Jurrijn A. Olie MSc BEng
Secretaris: George Kanis

Contact

Stichting Day of Caring
KvK nummer: 71823220

info@dayofcaring.nl

Fiscaal nummer: 8588.62.967