Wilt u met uw organisatie een bijdrage leveren?

Hieronder een aantal projecten die nog ondersteuning nodig hebben. Klik op het project voor aanvullende info. Heeft u vragen over een bepaald project? Vraag het ons via e-mail.

U kunt ook gewoon gelijk uw organisatie aanmelden en een project gaan ondersteunen.

Geld komt uit de muur

Ouders leren kinderen niet goed met geld omgaan, bron: Nibud

Met dit project krijgen kinderen op een leuke en unieke manier les over geldzaken. Dit project zorgt ervoor dat kinderen een goede (geld) start kunnen maken. De doelstelling is dat zij een beter begrip krijgen van geld en de (on) mogelijkheden ontdekken die geld en geldzaken met zich mee brengen. 

Na tijden van crisis, schulden en zeer grote financiële problemen wereldwijd is het nog belangrijker geworden om op een jonge leeftijd een goede basis te leggen als het gaat om geldzaken. 

Door middel van een boek, kaartspel, workshops en als gastdocenten voor de klas kunnen uw medewerkers een waardevolle bijdrage leveren aan het schoolsysteem in Nederland. Onderwijzen over geldzaken op een manier die kinderen aanspreekt. Het doel is krachtig en tegelijk erg simpel: Leren over geld!

Wij bieden hierin 4 verschillende mogelijkheden:

1. Het boekje, de kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar ontvangen het boek.
2. Workshops, de kinderen krijgen het boekje en 2 inspirerende workshops.
3. Kaartspel, de kinderen krijgen het boekje, het kaartspel en 2 inspirerende workshops.
4. Medewerkers als gastdocent voor de klas, de kinderen krijgen het boekje, het kaartspel en inspirerende workshops van uw medewerkers

Schoolontbijt kwetsbare kinderen Amsterdam Zuidoost

De dag starten met een gezond ontbijt: waarom is dat eigenlijk zo belangrijk? Beginnen met een ontbijt geeft je vijf voordelen. Bron: www.schoolontbijt.nl

1. ONTBIJTEN GEEFT JE ENERGIE 
2. ONTBIJTEN LEVERT VOEDINGSSTOFFEN
3. ONTBIJTEN HELPT JE STOELGANG
4. ONTBIJTEN HOUDT JE OP GEZOND GEWICHT
5. ONTBIJTEN IS LEKKER EN GEZELLIG

Helaas krijgen niet alle kinderen thuis een ontbijt, om verschillende redenen. Deze kinderen starten de dag met een achterstand, dit kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. De Holendrecht Community school wil dat alle kinderen de kans krijgen om te ontbijten. Met uw steun aan dit project worden ruim 170 kinderen elke dag geholpen en kunnen ze de (school) dag pas echt goed beginnen.

Aflateen

Sociaal en financieel onderwijs voor jongeren

Wereldwijd heeft het programma in 2017 ruim 5,4 miljoen kinderen bereikt, zijn er 192 partners actief in 102 landen. Vanaf 2019 nu dan eindelijk ook in Nederland.

De puberteit is de overgang van kind naar volwassenheid – een overgang die voor niemand makkelijk is. Het is ook een spannende tijd, omdat je het gevoel hebt op het punt te staan om ‘met je leven te beginnen’ nu je geleidelijk meer verantwoordelijkheden krijgt en meer beslissingen over je toekomst neemt.

Hoewel niemand verwacht dat je alles van tevoren in je leven uitstippelt, helpt deze sessie de deelnemers om doelen te stellen en stappen vast te stellen om deze doelen te bereiken. De deelnemers bereiden zich hiermee voor op de volgende modules en het vraagt hen na te denken over geld, werk, en ondernemen.

Stichting Day of Caring zal de uitrol van dit programma in Nederland voor haar rekening nemen. Wilt u meer info ontvangen stuur dan een e-mail naar info@dayofcaring.nl met omschrijving Aflateen.

Link naar de pagina van de betreffende organisatie:

https://www.aflatoun.org/impact/

Waarom meedoen?

Wij zijn van mening dat zaken doen ook per definitie om een sociale betrokkenheid vraagt. Participeren daar waar nodig en mogelijk. Aan de andere kant realiseren wij dat niet iedereen onze mening deelt. Onze bijdrage kan dan ook maar slechts een beperkte bijdrage zijn. Toch zijn wij als klein team trots dat wij veel initiatieven mogen opstarten, begeleiden en zo een GROTE bijdrage kunnen bewerkstelligen. Dit kan natuurlijk alleen maar gerealiseerd worden met Uw hulp aan onze projecten. Neem nu actie en stel ook een klein deel van uw tijd en geld beschikbaar om zo een GROOT verschil te maken.

Wat doet
Stichting Day of Caring?

Stichting Day of Caring wil de maatschappelijk kwetsbare jeugd motiveren, stimuleren en begeleiden om zo hun kansen te vergroten. Dit doen wij door een aanbod van specifieke trajecten op het gebied van voeding, onderwijs, en persoonlijke ontwikkeling. Het is onze wens dat Stichting Day of Caring de jongeren weet te inspireren en zo het beste van zijn of haar mogelijkheden, kwaliteiten en talenten naar boven te halen.

Bestuur
Het bestuur van de Stichting is onbezoldigd, er is verder geen betaald personeel werkzaam voor de Stichting. We werken voornamelijk met vrijwilligers en ZZP-ers voor de verschillende projecten.

Het bestuur bestaat uit:
De Voorzitter: Pieter J.R. Arets MSc BEng
De Penningmeester: Jurrijn A. Olie MSc BEng
Secretaris: George Kanis

Contact

Stichting Day of Caring
KvK nummer: 71823220

info@dayofcaring.nl

Fiscaal nummer: 8588.62.967